23 Ocak 2010 Cumartesi

Tarihi Eser (Kickin ıt Old Skool)

Filmin Konusu:Yıl 1985…12 yaşındaki break dans aşığı Justin Schumaker bir okul gösterisi sırasında dans ederken geçirdiği kaza sonucu komaya girer.Yıl 2006… Yaklaşık 20 yıldır koma halinde hastanede yatan Justin sonunda gözünü açar. Yaptığı ilk iş ise kız arkadaşı ve ailesinin yardımıyla eski grubunun bir araya getirmek olur.Ancak yeni milenyuma girilmiş ve bunun akabinde dünyada pek çok şey değişmiştir.

Yorumum:Hemen 20 yıl komada kalmak saçma gelebilir ama İtalya'da bir kadın 16 yıl komada kaldıktan sonra uyanmış.Yani böyle durumlar olabiliyor.Film süper değildi ama danslar devreye girince sıkılmadan izlenilcek bir film oluyor.Eğer zamanınız varsa bu filmi izleyin derim.

17 Yeniden (17 Again)

Filmin Konusu:1989 yılında lise son sınıf öğrencisi olan Mike O’Donnell (Zac Efron) okulun basket takımının yıldızıdır. Üniversite bursu ve parlak bir gelecek avucunun içindedir. Ama o her şeyi elinin tersiyle itip, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet’la yaşamaya karar verir.

Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın (Matthew Perry) şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la (Leslie Mann) evliliği paramparçadır, işteki terfi onu es geçmiştir, ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir, ve lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in (Thomas Lennon) yanında yaşamaya mecbur kalmıştır.

Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner. Mike’ın görünümü belki 17 yaşında gibidir, ama otuz küsur yaşındaki tavırları 2009 yılının son sınıf öğrencileri arasında hiç de havalı olmaz.

Mike en iyi yıllarını yeniden yakalamaya çabalarken başına gelmiş en iyi şeyleri kaybedebilir.


Yorumum:Eğlenmek ya da gülmek isteyen varsa filme kesinlikle bakmalı.Film sizi hiç sıkmıyor.Sahnelerin yerleri doğru fazla uzatılmamış zaten herkes iyi oynayınca ortaya süper bir film çıkmış.Oyunculuğu bakımından çok ön plana çıkan 2 kişi vardı.Birincisi:
Zac Efron

İkincisi:
Thomas Lennon

Güzelliğiyle Michelle Trachtenberg etkiledi.

22 Ocak 2010 Cuma

Anlamlı Sözler &5

Kimde bir güzellik varsa, bilsin ki ödünçtür.

Mevlana Celaleddin Rumi

21 Ocak 2010 Perşembe

Aşkı Ararken (Shopgirl)

Filmin Konusu:Mirabelle iki farklı erkekle tanıştığında Beverly Hills'de bir mağazada eldiven departmanında çalışan ve şöhret olmak isteyen çekici bir kadındır.
Tanıştığı iki adamdan biri olan Jeremy son derece asosyaldir. Ray ise zengin bir iş adamıdır.


Yorumum:Filmin sonunu getiremedim.Bazı kitaplar sadece kitap kalmalı.Steve Martin ve Jason Schwartzman kötü oynamışlar.Umarım Martin 29 Ocak'ta vizyona girecek olan İlişki Durumu filminde de böyle oynamamıştır.Filmde Claire Danes oynadığı rolün hakkını vermiş ve filmde beni etkileyen kişide oldu.

Azap Yolu (Road To Perdition)

Filmin Konusu:Hanks filmde büyük ekonomik bunalımı yaşayan 30'ların Amerika'sında bir İrlanda çetesi için çalışan bir kiralık katil olan Michael Sullivan'ı canlandırıyor. Sullivan'ın içine bulaştığı işler yüzünden karısı ve oğlu ölür ve bundan sonrası Sullivan için bir öç alma savaşı olacak ve bu savaşta hayatta kalan diğer oğlu da onun yanında yer alacaktır...


Yorumum:Tom Hanks'ın olduğu filme bakılmaz mı dedim ve filme baktım.Film güzeldi ama bir yönüyle ön plana çıkıyordu:Görüntü.Filmde sürekli yağmur vardı ve filmin büyük bir bölümü gece çekilmişti.Görüntüyü filme çok güzel ayarlamışlardı.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Anlamlı Sözler &4

O zaman kaç kişinin öldüğünü anlayamamıştım.Şimdi kocamışlığımın şu yüksek tepesinden gerilere baktığımda,yerde birbirleri üzerinde yığılı duran boğazlanmış kadınları ve çocukları,hala o genç gözlerimle görebiliyorum.Ve orada,o kanlı çamurun içinde birşeyin daha öldüğünü ve o kar fırtınasına gömüldüğünü görebiliyorum.Evet,bir halkın düşü öldü orada.Güzel bir düştü evet...Sonra bir ulusun umudu kırılıp paramparça oldu.Artık yeryüzünün merkezi yok,ölüp gitti kutsal ağaç.

Kara Geyik

Kitapta oldukça güzel sözler var ama bu kadarı yeter.Artık bu kitabı kütüphaneye koyup yeni kitap alma zamanı.

19 Ocak 2010 Salı

Anlamlı Sözler &3

''Beyazlar bize birçok söz verdiler,hatırlayamadığım kadar çok;bir tekinin dışında hiçbirini tutmadılar.Toprağımızı alacaklarını söylediler ve aldılar.''

KIRMIZI BULUT

Dee Brown'un Kalbimi Vatanıma Gömün kitabından.40 yıl önce basılmış bir kitap.
Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><