30 Ocak 2010 Cumartesi

İlişki Durumu: Karmaşık (It's Complicated)

Tür:Komedi,Romantik

Gösterim Tarihi:29 Ocak 2010 (Türkiye)
25 Aralık 2009 (ABD)

Filmin Konusu:Senarist/yönetmen, Oscar ödülü adayı Nancy Meyers (Kadınlar Ne İster, Aşkta Herşey Mümkün, Tatil) aşk, boşanma ve ikisi arasındaki her şeyle ilgili komedi filmi It’s Complicated ’da Meryl Streep (15 kez Oscar adaylığı ve iki Oscar ödülü elde eden), Steve Martin ve Alec Baldwin’e (Oscar adayı) yönetmenlik yapıyor.

Jane’in (Streep) üç yetişkin çocuğu, başarılı bir Santa Barbara pastahane/restoranı ve on yıl önce boşandığı eski kocası avukat Jake’le (Baldwin) dostça bir ilişkisi vardır. Fakat Jane ve Jake oğullarının üniversite mezuniyeti için kendilerini şehir dışında bulduklarında, işler karışmaya başlar. Birlikte yedikleri masum bir yemek düşünülmeyen bir şeye dönüşür—yeni bir ilişki. Jake, çok daha genç olan Agness’le (Lake Bell) evlidir ve Jane artık, diğer kadındır.

Jane’in mutfağını değiştirmek için işe alınan mimar Adam (Martin), yeniden alevlenen bu aşkın ortasında kalır. Boşanmasının etkilerini atlatmaya çalışan Adam, Jane’e aşık olmaya başlar, ancak çok geçmeden bir aşk üçgeninin parçası olduğunu fark eder.

Jane ve Jake kendi hayatlarına mı devam etmeli, yoksa aşk ikinci turda gerçekten daha mı güzeldir?

Yorumum:Konuyu okuyunca zaten filmi anlıyorsunuz.Filmin Türkiye'de 1 ay geç girmesi üzerine film internete düşmüştü.Ama 3 büyük ustanın oynadığı filmi internetten izlemek istemedim.Dün vizyona giren filmi sinemada izledim.Filme gelirsek eğer film aslında güzel ama ben beğenmedim.Belki beklentilerimin yüksek olması ve daha 16 yaşında olduğumdan dolayı beğenmemiş olabilir.

Filmin En İyi Oyuncusu
Steve Martin

Aşkı Ararken filminde beğenmemiştim oyunculuğu ama burda çok iyi oynamış.

Saygı Duyuyorum
Meryl Streep
Yoruma gerek var mı?

Beklentileri Karşılayamayan
Alec Baldwin

Çok iyi yardımcı oyuncu olarak oynadığı filmler var ama burda oyunculuğunu beğenmedim.

29 Ocak 2010 Cuma

Anlamlı Sözler &7

Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur.

Anlamlı Sözler &6

İnsanların yaşları onları aşktan koruyamaz ama aşk insanları bir noktaya kadar yaşlılıktan korur.


Jeanne Moreau

27 Ocak 2010 Çarşamba

50 İlk Öpücük (50 First Dates)

Gösterim Tarihi:30 Nisan 2004 (Türkiye)
13 Şubat 2004 (ABD)

Filmin Konusu:
50 İlk Öpücük'ün ana karakterleri seviş-bırak zihniyetinde bir Kazanova olan Henry ile her gece hafızasının silinmesine yol açan ender bir nörolojik rahatsızlığa sahip sanat öğretmeni Lucy.

Soğuk deniz canlıları veterineri olan Henry Roth bütün geleceğini planlamıştır.Hawai'deki Deniz Yaşamı Parkı deniz hayvanlarına bakmadığı zamanlarda, tatil aşkı arayışındaki turistlerin kalbini çalmakla meşguldür. Henry için uzun süreli bir ilişki söz konusu değildir, zira böyle bir şey, 10 yıldır planladığı Alaska'ya tekneyle gidip morsların sualtı yaşamını inceleme hayallerini sekteye uğratır.

Henry, rüyalarını gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştır ki, teknesi Sea Serpent (deniz Yılanı) bir talihsizlik yaşar ve Henry kendini Hukilau Café'de bulur. Buradaki müdavimler onu güvenmeyen bakışlarla süzerken, Henry'nin bakışlarıysa müşterilerden güzel Lucy Whitmore'a takılır.

Henry, tek başına kahvaltı eden Lucy'ye görür görmez çarpılır. Genç kızın gözlemeleri metodik bir biçimde kesip mükemmel çadırlar haline getirişi ilgisini çeker ve Henry, ertesi gün tekrar Hukilau'ya gider. Lucy yine yalnız oturmuştur ve bu kez gözlemelerini mükemmel kulübeler haline getirmektedir. Gözleme kabininin kapısı bir türlü kapanmayınca, Henry bu fırsattan yararlanır ve Lucy'nin yanına gidip, kürdandan bir kapı menteşesi yapar.

İki genç gözlemelerden ve deniz memelilerinden bahsederken, Henry, Lucy'ye gitgide daha büyük bir ilgi duymaya başlar. Oralı kızlarla çıkma konusundaki kuralını hiçe sayarak, Lucy'yi ertesi gün beraber kahvaltı etmeye davet eder. Ama bir sonraki gün Café'ye gidip, bir önceki günkü sohbetlerden söz edince, Lucy onun bir tür sapık olduğunu düşünür ve etraftan yardım ister. Henry'nin kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur. Henry anlar ki eğer Lucy'nini sevgisini kazanmak istiyorsa, hayatı boyunca her gün tekrar sıfırdan başlamak zorundadır.


Yorumum:İlk önce filmin konusunu okuyan varsa çok şey kazanır.Filmin nasıl olduğunu anlatmıyacam.Zaten anlatılmaz yaşanır.Film bence şuana kadar izlediğim en iyi Romantik komediydi.Film hakkında yazılan yorumları okuduğumda herkes Adam Sandler için izledim diyor ama sonunda hiç Adam Sandler'in muhteşem oyunculuğunun hakkını vererek bitirmiyor.

Filmin En İyisi Oyuncusu

Adam Sandler

Filmin Güzeli
Drew Barrymore

26 Ocak 2010 Salı

Morganlar Nerede? (Did You Hear About The Morgans? )

Gösterim Tarihi:22 Ocak 2010 (Türkiye)
11 Aralık 2009 (ABD)

Filmin Konusu:
Meryl ve Paul Morgan’ın mükemmel hayatlarının tek başarısız yönü sürdüremedikleri evlilikleridir. Ancak, başlarına daha büyük bir felâket gelir. Bir cinayetin görgü tanığı olurlar ve katilin hedefi haline gelirler. Polis, tanık koruma programı adına, onları küçük bir kasabaya gönderir. Bu yeni hayatlarında bir süre daha birarada olmak zorundadırlar.

Yorumum:.Filme sinemada bakmayı düşünmüyordum ama sinemaya davet edilince gitmek zorunda oldum.Ama bir daha davet edilen her filme gitmiyecem.Filme izlediğim en kötü film diyebilirim.Eğer sinemaya gitmeyi düşünen varsa kesinlikle gitmesin.Bakacaksanız internetten bakın(Ona bile değmez ama neyse).2 saatim boşuna gitti.Film ne komediydi ne romantikti.Filmin IMDB Puanı 3.1 zaten.Tekrarlıyorum kesinlikle gitmeyin.Beklentilerimin olmamasına karşın beğenmedim.
Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><