17 Temmuz 2010 Cumartesi

Bulls T-Mac'le İlgileniyormuş


T-mac eğer böyle bir şey varsa arkana bile bakmadan git.Bulls bana göre Miami'den filan daha fazla zevk vercek.Boozer,Korver,Brewer,Ömer,Rose,Noah filan da filan.Bir tek sen eksiksin be.Git hayatını yaşa.Finallere kal(Bulls'tan ben konferans finali bekliyorum).Duydum ki Lakers senle ilgileniyormuş.Abim benim.Bırak Lakers'i Kobe'yi.Salla gitsin onları.Sen adamları översin onlar bir yüzük kazanınca yüzüne bakmazlar.Sonra yalakacı olursun.Bak şimdi Bulls'a gitsen.1-2 güzel oynasan olay bitti.Belki Boozer savunma yapmayı öğrenir.Rose zaten dış şutları geliştiriyormuş.Ömer zaten potansiyeli olan çocuk.Noah'a bir şey demiyorum.Seviyorum ben o adamı.Houston'a gelse süper olur ama bizim Arjantin'li var.Yao'muz var.Boşverelim şimdi.Senin yanında olursa Noah, LeBron'a gene küfür eder.Sende bir güzel edersin benim yerime abi.Oh rahatlarım be abi.Sonra doğuştan Miamililer sana küfür eder(Doğuştan Miamiler'den kastım budur : Cleveland'ı tutupta bir anda LeBron'un Miami'ye gitmesi sonucu Cleveland tutanların sayısının kalmaması.Yoksa 15 galibiyet aldığında hala inadına Miami'yi tutan kardeşlerimizdir bizim)Abi bende onlara küfür ederim.Güzelce eğleniriz be.Bırak Lakers'i , Clippers'i.Clippers'ta Del Negro gibi bir adam var.Bir boktan çaktığı yok.Play-offa filan kalamaz onlar.Sonra suçlu sen olursun be abi.

Duy sesimi abi.Git Bulls'a.Ben mi?Yok abi ben Houstonluyum.Biz renklere aşık olduk.Seni ise bir farklı sevdik.Ama destek sonuna kadar var.Zaten bizimkiler play-offa filan kalamaz.Sen git şampiyon ol.


Filenin Sultanları - Bahar Toksoy


Filenin Sultanları yazısını ilk Eda Erdem'e yazmıştım.Aslında Filenin Sultanları diye bir seri başlatacağım hiç aklıma gelmemişti.Sadece Türkiye-Yunanistan maçına bakmıştım ve Eda Erdem'in güzelliği dikkatimi çekmişti.Neyse fazla uzatmıyım yazıyı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Yazı için tık

Bahar Toksoy'a dönersek eğer bildiğim kadarıyla Vakıfbank Güneş Sigorta'da oynuyor.Bende pek voleybol hakkında bilgi sahibi olmadığım için Bahar Toksoy hakkında size bir bilgilendirme yapamıyacağım.Sadece her voleybol maçına baktıktan sonra Voleybol Milli Takımı'nın oyuncularının adları yazarak bir post açacam.En azından adlarını bilelim.

Maça dönersek İspanya'yı çok rahat bir şekilde yendik.İspanya eğer bu maçta ki gibi oynuyorsa voleybol bakımından fakir bir ülke.Adamlarda 1 siyahi oyuncu bir de tipi Güney Amerikalıya benzeyen oyuncu vardı.Bu 2 olay sonucunda fakir olduklarını iddaa ediyorum.Neyse 3-0 gibi net bir skorla kazandık.

Setlerin sonuçları: 25-21, 25-18, 28-26

Anlamlı Sözler &71


Güzel sözler, petekten damla damla sızan bala benzer. İnsanın ruhuna tat verir.



Hz.Süleyman




Kimim Ben?


Serinin başlığı saçma oldu gibi ama neyse.Olsun o kadar da.Diğer bloglarda 52561 tane yorum geliyor.Buraya yorum gelmezse Larissa Riquelme'yle çıplak koşacağız.Larissa diyorum çıplak koşacağız diyorum.Eğer koşmamı istemiyorsanız yorum yapın.Çok basit zaten.Aslanıma bak be.

Cevap:Kaan Kural

Onlarıda İstiyoruz


Miami şampiyonluk kazanmak isteyenlerin toplanma yeri haline geldi.LeBron-Wade-Bosh-Miller-Haslem-İlgauskas filan da filan.Şimdi de Miami ,Joel Anthony'le yeniden kontrat yapmış ve çaylak oyuncu Dexter Pittman'la da kontrat imzalamış.

Blogu takip edenler bilir.Ben Miami'nin şampiyon olacağına inanmıyorum.Bosh ve LeBron'un olduğu takımda sorun kesin çıkar.

Eski Defterden Kareler &2

LeBron Sen İşine Bak


LeBron'a bunu diyen olmadı ama bana göre LeBron oyununa bakması lazım.Zaten Pat Riley gibi birisi var takımda.Sizi buraya getiren adam.Gerekli parçalarıda yerlerine koymaya başladı.Sen niye karışıyorsun ki?

Efendim olay şu: LeBron eski takım arkadaşı Jawad Williams'ı Heat'te getirmek için devreye girmiş.Zaten Cleveland taraftarı delirmiş bir halde.Sen olaya girince Pat Riley anlaşmış olsa bile ben olsam sırf LeBron'a gıcıklık olsa diye milyon dolar bile verseniz adamın kontratını karşılarım(Zor verirler ama lafın gelişi).Cleveland , Williams'ı sırf LeBron'a gıcıklık olsun diye bırakmaz.

16 Temmuz 2010 Cuma

Bulls Doymuyor


Bulls doymuyor ve kadrosuna Ronnie Brewer'i da katıyor.Nba'den Diyeceklerim Var &11 'de dediğim gibi Bulls ,Orlando'nun Redick'in kontratını karşılaması sonucunda Brewer'e teklif yapmıştı ve Brewer'da Boston'la aynı teklifi yapan Bulls'un teklifini kabul etti.Neden mi?Çünkü Bulls'ta ilk beş başlıyacak(Korver'la başlama gibi bir hata yapmaz umarım Bulls).Hemde takım bana göre şuan Nba'nin en ateşli 2-3 takımından biri.Neyse toparlarsak Bulls 3 sene için Brewer'e 12.5 milyon dolar vercek.Bulls süper oldu ya.

Nba'den Diyeceklerim Var &11


Nate Robinson , Boston'la anlaşmış.Bana göre Boston doğru bir hamle yaptı.Rondo'nun bir yedeği oldu.Nate , Boston forması altında fena işlerde çıkarmadı.Piyasada ki oyun kurucular zaten kapıldığı için bu hamle gerekliydi ve doğru bir hamle bana göre.

Luther Head , New Orleans Hornets anlaşmıştı ama Hornets , Head'in fiziksel yönden eksikliği var diyerek anlaşmadan caymış.Bucks'ta bu olaydan sonra Head'in peşine düşmüş.Bucks napıyor ben anlıyamadım?

Geçen sene Utah ekonomik açıdan zorluk yaşadığı için Brewer'i Memphis'e göndermişti.Brewer'da bu sene serbest kaldı ve peşine Cavs ve Bulls düştü.Bulls , Redick'le anlaşmıştı ama Orlando doğru hamleyi yaptı ve Redick'i takımda tuttu.Cavs'ta LeBron'dan sonra bir oyuncu alalım diye herkese teklif yapıyor.Neyse Bulls alırsa Brewer'i süper olur.

Eski Defterden Kareler

Magic Redick'in Kontratını Karşıladı


Bu yazımda dediğim gibi Orlando'nun karşılaması gerekir dedim ve karşıladılardı.Ben Orlando'nun doğru iş yaptıklarına inanıyorum.Redick gibi bir oyuncu bırakılmazdı.Neyse konuyu toparlarsak Bulls doğru hamleyi yaptı ama Orlando'da uyanık çıktı.

Galatasaray Avrupa Ligi 3. Ön Eleme / Rakip OFK Belgrad &Torpedo Zhodino Galibi


Rakip dedim ama lafın gelişi dedim.Ne Torpedo Zhodino ne de OFK Belgrad , Galatasaray'a rakip olabilir.Neyse efendim ilk maç 2-2 bitmiş.İkinci maç Zhodino'nun kendi sahasında olacağı için bana göre rakip (gene lafın gelişi dedim ) Torpedo olur.Maçta 0-0 biter ve diğer turda bizde rahat rahat geçeriz Torpedo'yu.

Nba'den Diyeceklerim Var &10


Cleveland ve Atlanta , Shaq'ın takası konusunda büyük ihtimal anlaşmışlar.Çıkan haberler öyle.Biliyorsunuz ABD'de çıkan her haber büyük ihtimal doğrudur.Hele de ESPN'de çıkmışsa.Neyse bu takas gerçekleşirse eğer Cavaliers, Shaq'ı, Hawks'a gönderecek ve karşılığında Marvin Williams'ı alacak.

Joe Lacob ve Peter Guber , Golden State Warriors'u 450 milyon dolara satın aldı.

Boston Celtics , asistan koç konusunda Lawrence Frank ile anlaştı.

Houston , Scola'yı takımda tutmayı başardı.Nets'in peşinde olduğu duyunca kesin kaptırırız dedim(Her ne kadar Scola sınırlı serbest oyuncu olsada).Çünkü Nets FA piyasasından büyük yıldız çıkaramadığı için oyunculara para yağdırıyordu.Neyse Scola ile 5 yıllık sözleşme imzalamışız.Scola 5 yıl için 47 milyon dolar alcak.

15 Temmuz 2010 Perşembe

ölümden sonra

Öldük, ölümden bir şeyler umarak.
Bir büyük boşlukta bozuldu büyü.
Nasıl hatırlamazsın o türküyü,
Gök parçası, dal demeti, kuş tüyü,
Alıştığımız bir şeydi yaşamak.



Şimdi o dünyadan hiçbir haber yok;
Yok bizi arayan, soran kimsemiz.
Öylesine karanlık ki gecemiz,
Ha olmuş ha olmamış penceremiz;
Akarsuda aksimizden eser yok



Cahit Sıtkı Tarancı



Mors Alfabesi

Utah Eksikleri Dolduruyor


Boozer'in Bulls'a gitmesi sonucunda 4 numarayı Al-Jeff ile doldurmuştu Utah.Şimdi ise Wesley Matthews'in o yüklü kontratını karşılamak yerine Raja Bell ile 3 yıl anlaşmış.Bence Utah'tan doğru bir hamle geldi.Birde Korver'in yerine güzel birini bulsalar süper olcak.Bu arada Utah, Raja Bell'e 3 yıl için 10 milyon dolar verecek.

Hiçbir Semtte

hiçbir semtte berberin olmadı,
1954-1980 yılları arasında,
26 yılda 28 ev değiştirdin;
leke kuşağı nasıl bilmez seni!


arabesk nedir diye düşünmüştünüz:
şebboy sesli bir cümbüş, eza içinde;
eşitlik midir komedya, içtenlik mi,
erdem diye benimsenmesi mi fırsatsızlığın?


yürüyoruz bütünlemeye kalmış bir sessizlikte
keşke yalnız bunun için sevseydim seni.


Cemal Süreya



Şaka Demi?


Nba'den Diyeceklerim Var &9 yazısında dediğim gibi Cleveland Lowry ile 4 yıl için 24 milyon dolara anlaşmıştı.Ama sınırlı serbest oyuncu statüsünde olduğu için Houston'un karşılama hakkı bulunuyordu.Cleveland naptığını bilen takım değil.Zaten LeBron'u kaybetmişler.Ortakları 100.000 dolar ceza almış filan da filan.1-2 sene toparlanamaz onlar.O yüzden verdikleri kontrata bir şey diyemem.Ama sen Houston'un ya.Senin play-offlara girip bir şeyler yapman lazım.Lowry'in bu kontratı sana bir şey vermiyecek.Bu ne para ya?Lakers Blake'le 4 yıllığına 16 milyon dolarla anlaştı.Sen Brooks gibi bir oyuncun varken Lowry'e para yağdırıyorsun.Aklım almıyor ve güzel bir küfür ettiriyor size.

Neyse efendim bu kadar küfür etmek yeter.Bobcats ,Shaun Livingston'la 2 yıl için 7 milyon dolarlık anlaşma yapmış.


14 Temmuz 2010 Çarşamba

Ball (Hidayet'in Phoenix'e Takası)



Karanlık

Aşkın bu karanlık gecesinde
Bülbül yine vahşi müterennim
Mecnûn'u terk etti mi Leylâ?
Vahşî sesi firkat sesi sandım.



Aşkın bu karanlık gecesinde,
Hicrânımı duydum, seni andım,
Firkatzede bülbül gibi yandım.



Ahmet Haşim


Denver Durmuyor


Nba'den Diyeceklerim Var &9 yazısında dediğim gibi Al Harrington , Denver'la anlaşmıştı.Şimdi ise Denver , Shelden Williams ile anlaşmış.Yetmemiş 4 senedir kendi formalarını giyen Anthony Carter'la kontrat yapmış.

LeBron Yok.Onun Yerine Henry Var


New York medyası LeBron için ölüyordu ama LeBron Miami'yi seçti ve baskette gene boş bir sezon geçircek New York ama futbolda öyle olmuyacak.Henry New York Red Bulls'a transfer oldu.Henry, Red Bull Arena'da yarın yeni taraftarının karşısına çıkacak. İlk maçını da 22 Temmuz'da özel maçta Tottenham'a karşı oynayacak.

Nba'den Diyeceklerim Var &9


Sabah verdiğim haberde Dallas Mavericks'in Harrington'a teklif yapması bekleniyor demiştim.Dallas'ın teklif yapmasına artık gerek yok çünkü Al Harrington , Denver'la anlaştı.Harrington , Denver'dan 5 yıl için 34 milyon dolar alcak.

Al Harrington'ın, Denver Nuggets'a gidişi sonrasında Dallas Mavericks , Anthony Tolliver'a teklif yapacakmış.

Cleveland, Kyle Lowry ile 4 yıl için 24 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı. Ancak Lowry sınırlı serbest oyuncu statüsünde olduğu için, Houston Rockets'ın bu teklifi bir hafta içinde karşılama hakkı bulunuyor.

Karikatürlerle Hayat &156

Nba'den Diyeceklerim Var &8


Jefferson'ı, Jazz'a hediye ederek yılın salaklığını yapan(büyük ihtimal öyle olcak) Wolves Genel Menajeri Kahn, Luke Ridnour'la prensip anlaşma sağladı.Ridnour , Wolves'tan 4 yıl için 16 milyon dolar alacak.

Ilgauskas, Miami ile 2 yıllık kontrat anlaşması yapmış.

Dallas Mavericks'in Harrington'a teklif yapması bekleniyor.

NO Hornets, Genel Menajer Jeff Bower'la yollarını ayırdı.

13 Temmuz 2010 Salı

Bobcats 3'lü Takastan Vazgeçti


Dün Raptors-Suns-Bobcats arasında gerçekleşen üçlü takastan Jordan takımını çekti ve Dallas ile yeni bir takas yaptı.Bu takasın sonunda Bobcats Erick Dampier, Matt Carroll ve Eduardo Najera'yı aldı. Mavs ise Tyson Chandler ve Alex Ajinca'yi takımına kattı.

Al Jefferson Utah'ta


Nba'den Diyeceklerim Var &7 bölümünde dediğim gibi Utah , Boozer'dan boşalan 4 numara boşluğunu Al Jefferson'la doldurdu. Utah'ın , Minnesota'layla yaptığı takas sonucunda Al Jefferson'u alırken , Minnesota ise gelecekte 2 ilk tur draft hakkı ve Carlos Boozer'ı Bulls'a gönderen hamlede Jazz'in salary cap'inde oluşan 'trade exception' hakkını aldı.

TAM ZAMANINDA YAŞAMAK

Yemek de boş, içmek de,
Hatta yeri gelmeden sevişmek de.


Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü,
Tam zamanında söylemelisin sevdiğini
Gözlerinin içine baka baka.


Tam zamanında açmalısın kapını
Hayatına girmek isteyenlere.
Tam zamanında çıkarmalısın
Sevginden şımarmaya başlayanları.


Tam zamanında affetmelisin kardeşini
Biliyorsan yüreğinde kötülük olmadığını
Seni gecenin üçünde arayıp da
Kafasının iyi olduğunu söylediğinde


Tam zamanında bağırmalısın
Acıyınca bir yerin.
Tam zamanında gülmelisin
Kemal Sunal küfür edince filmin bir yerinde.


Tam zamanında bırakmalısın içmeyi
Son kadeh bozacaksa seni
Ve üzeceksen birilerini
Ertesi gün hatırlamayacaksan.


Tam zamanında yaşlandığını hissetmeli
Tam zamanında ölmelisin
Iskalamak istemiyorsan hayatı.


Haydi şimdi kalk bakalım
Silkin şöyle bir
At üzerinden hayatın yorgunluğunu,
Vakit zannettiğinden daha az
Haydi kalk bakalım,
Şimdi YAŞAMAK ZAMANI


Can YÜCEL


Nba'den Diyeceklerim Var &7


Jerry Colangelo yaptığı açıklamayla Rajon Rondo ve Robin Lopez'in Ulusal Takım listesine eklendiğini belirtti.

Dallas Mavericks, Fransız pivot Ian Mahinmi ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Ian Mahinmi 2 yıl için 1.8 milyon dolar alacak.

Orlando Magic, geçen senenin takas şampiyonu Quentin Richardson ile sözleşme imzaladı.

Haslem , Miami ile 5 yıl için 20 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.Haslem artık Miami'nin ona yaptığı iyiliği unutmadığı için mi (Haslem drafttan seçilmiş oyuncu değildir.Miami onla drafttan sonra sözleşme imzalamıştır) yoksa bu kadroda benimde olmam gerektiğine inandığı için mi gitmedi acaba?

Nba yönetimi Cleveland Cavaliers'ın sahibi Dan Gilbert'a 100.000 dolar para cezası verdi.Nedeni ise LeBron'un kendilerini bıraktıktan sonra atıp tutması.

Kendrick Perkins ameliyat olmuş.Bildiğiniz gibi Perkins ,Los Angeles Lakers ile oynanan 6. maçta dizinden sakatlanmıştı.En iyi ihtimal Ocak'ta dönebilirmiş.Semih bu zamana kadar kendini göstermek zorunda.

Boozer,Korver,Matthews'u (Daha kaybetmemiş olsalarda kaybedecek gibi duruyor) kaptıran Utah, 4 numarayı Al Jefferson'la doldurmaya çalışıyormuş.

Karikatürlerle Hayat &155

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Havuz


Akşam Yine Toplandı Derinde
Canan gülüyor eski yerinde
Canan ki gündüzleri gelmez
Akşam görünür havuz üzerinde,



Mehtab kemer taze belinde
Üstünde sema gizli bir örtü
Yıldızlar onun güldur elinde...



Ahmet Haşim




Kanada'dan Bir Kanada'lı Yıldıza


Toronto'dan kurtuldu ya o bile yeter.Hido'yu artık play-offlarda görcez.İstediği oyunu oynayabilecek.Önemli anlarda rol alabilecek.Tek olumsuz tarafı 4 numara oynayacak olması.Kendisinden kalıplı oyunculara karşı napacak çok merak ediyorum.



Nba'den Diyeceklerim Var &6


Detroit Pistons ,Ben Wallace ile 2 yıllık anlaşma imzaladı.Big Ben yıllık 1.9 milyon dolar alcak.

Michael Redd , en az Şubat ayında dönebilirmiş.Bucks Allahtan Salmons'la imzaladı.Redd'in de kontratının son senesi.Bucks 1 sene sonra kurtuluyor Redd'den.

Suns, Josh Childress ile 5 yıl 33 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladı.

Nets , Farmar'la anlaştı.Nets, Farmar'a 3 yıl için 12 milyon dolar verecek.

Tony Allen, Memphis'le 3 yıl için 9.7 milyon dolara anlaştı.

Kupa İspanya'nın


Herkes bir şeyler yazdı.O yüzden benim aynı şeyleri tekrarlamama gerek yok.Sadece İspanya'ya bu yazının gerçekleşmesine yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim.

Karikatürlerle Hayat &154

11 Temmuz 2010 Pazar

New York Knicks Şimdi de Carmelo ve Paul'un Peşinde


Efendim Walsh demiş ki: ''Bu yaz yaptığımız hamleleri önümüzdeki iki seneyi düşünerek gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Raymond Felton ile 2 senelik bir sözleşme yaptık. Bu bize hem 2011, hem de 2012 yazında maksimum kontratla oyuncu alma yolunda rahatlık sağlayacak '' demiş.

New York LeBron için ölüyordu resmen.Ama LeBron kolayı seçtiği için Miami'ye gitti.New York'ta bu sene belki olmadı ama diğer senelerde iş yaparız demiş ve bu sebepten dolayı da Carmelo ve Paul'a kafayı takmış.Şimdi Carmelo zaten Bosh,Wade ve LeBron tarafından dışlanıldı.Eğer onlarda bu sene şampiyon olurlarsa Carmelo direk diyecek benim niye şampiyonluğum yok.İşte tam bu durumda karşısına Walsh çıkacak ve diyecek ki :

" Canım Carmelo.Gel bizim buralara.Hazır Amare'de var.Seneyede Paul'u alırız.Üçünüz koparsınız " filan da filan der ve Carmelo'yu getirir New York'a.

Sonra Paul , New Orleans'ta şampiyon olamıyacağını bildiğinden dolayı o da New York'a gelir ve New York tadından yenmez.

Olabilecek senaryo.Bence olurda seneyede desenize herhangi bir kanalda Carmelo'yu görcez.

Bülbül


Bir gamlı hazânın seherinde,
Isrâra ne hâcet yine bülbül?



Bil, kalbimizin bahçelerinde,
Cân verdi senin söylediğin gül.



Savrulmada gül şimdi havada,
Gün doğmada bir başka ziyâda.



Ahmet Haşim




80 Minutes


Filmi kurtaran bir tek şey vardır.O da sonudur.Yorumları okumadan izleyin çünkü bazıları filmin sonunu söylemişler.Boş vaktiniz varsa izleyin.



Orlando'nun Karşılaması Gerekir


Bulls,Orlando'nun sınırlı serbest oyuncusu Redick ile 3 yıllığına 19 milyon dolarlık bir kontrat yaptı.Orlando'nun bu kontratı karşılaması için 1 haftası var.

Başlıkta da dediğim gibi Orlando'nun karşılaması gerekiyor.İyi bir yedek.İlk 5'te başlattığın zamanda iyi oynuyor.Karşılamazlarsa çok büyük hata yaparlar.Bu arada Bulls hakkında bir şeyler demek gerekirse geçen sene son sıradan girmişlerdi play-offa ama bu sene bence ilk 4'te yer alır.

Portland Utah'ın Oyuncularına Kafayı Taktı


Portland geçtiğimiz sezon Paul Millsap'e 4 yıl 32 milyon dolar değerinde bir kontrat sunmuştu ancak bu kontrat Utah tarafından karşılanmıştı.

Şimdi ise Portland Jazz'ın sınırlı free agent guardı Wesley Matthews'a 5 yıl için 34 milyon dolar değerinde bir kontrat önerdi. Bakalım Utah, Boozer,Korver'dan sonra Matthews'u da kaybedecek mi?

Nba'den Diyeceklerim Var &5




Raymond Felton , New York Knicks ile 2 yıl için 15.8 milyon dolara anlaştı.


Sacramento Kings, draft edilmeyen oyunculardan Donald Sloan ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.


Johan Petro, N.Jersey Nets ile 3 yıl için 10 milyon dolara anlaşmaya vardı.


G.State, Dorell Wright ile 3 yıl için 11 milyon dolara anlaşmaya vardı.


Luther Head, N.Orleans Hornets ile 2 yıl için 2.3 milyon dolara anlaştı.


Miami Heat, serbest oyuncu Juwan Howard'ı veteran minimum kontrat ile kadrosuna katmaya çalışıyor.


Karikatürlerle Hayat &153

Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><