16 Ocak 2010 Cumartesi

The Road

Filmin Konusu:Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.


Yorumum:Yarıda kapatacaktım ama sonradan vazgeçtim.Beklenti içinde olmadığımdan dolayı beğenirim demiştim ama beğenmedim ve sonuda beklediğim gibi bitti.Birde filme yorum yapanlar yamyamlarla ilgili saçma bir şeyler demişler.Şuan tüm beslenme kaynakları varken yamyamlık var.Bırakında filmde olsun.Filmde beni etkileyen kadın tabiki Charlize Thero.Ama filmde pek güzelliği öne çıkmamış.Toplam 10 dakika gibi oynasanada oyunculuğu süperdi.

ZorTurK

Aklı Havada (Up in The Air)


Filmin Konusu:
Filmde George Clooney’in canlandırdığı Ryan Bingham karakteri neredeyse bütün iş yaşamı şehirden şehire iş seyahatlerinden ibaret olan düşük maaşlı bir şirket elemanıdır. Çalıştığı şirketin seyahat bütçesini küçültmesi üzerine Ryan Bingham kendini hiç beklenmedik bir mücadele içinde bulur. Tam da yıllardır ulaşmaya çalıştığı 5 milyon uçuş mili hedefine ulaşmak üzereyken…Üstelik rüyalarını süsleyen seyahat tutkunu kadınla yeni tanışmışken, çalıştığı şirket tasarruf önlemlerini gerekçe göstererek, bundan sonra daha az seyahat etmesini uygun bulmaktadır.


Yorumum:Film dün sinemalara girdi.Aslında film 10-12 gün önce internetlere düşmüştü ama manitanın George Clooney hayranı olmasından dolayı dün sinemada izledim.Beklentim yoktu açıkçası.Konuları zaten belliydi ama olaya farklı bakış açısıyla baktım.Ben insanların kovulduklarında nasıl tepki verdiklerine aşırı dikkat ettim.Bir gün babam beni kovarsa nasıl tepki vereceğimi öğrendim.Sinemada izlemenizi tavsiye etmem açıkçası.Filmde beni etkileyen kişi gene çıkmadı.Yanımdaki koltukta oturanla daha çok ilgiliydim.


ZorTurK


13 Ocak 2010 Çarşamba

Anlamlı Sözler &2

Benim hayatım masal ya da hikaye değil.Benim hayatım gerçek ve gerçekler her zaman kötüdür.

ZorTurK

Kız arkadaşımla konuşuyordum.Bana bir şey dedi.Bende altta kalmamak için bu sözü söyledim.Birincisi söz bana ait ama kesin bir yerlerde buna benzeyen söz okumuşumdur.Ordan uydurmuşumdur.İkincisi söz güzel ama o kadar manyak derecesinde değil(Benim sevgili çok beğendi.Orası ayrı)Belki güzel ben mi görmüyom anlamadım.

10 Ocak 2010 Pazar

Adalet Peşinde

Filmin Konusu:

Clyde Shelton (Butler) eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat süren bir adamdır. Bir gün iki saldırgan Shelton‘ın evine gelir ve onun gözleri önünde eşi ve çocuğunu öldürür. Avukat Nick Rice (Foxx) saldırganlarla bir anlaşma yapmıştır. Mahkeme saldırganlardan birini ölüm cezasına çarptırırken diğerine çok az bir ceza verir. Karardan hiç memnun olmayan Shelton adaleti kendi elleriyle uygulamaya karar verir. Artık tek bir amacı vardır; bu olayda suçlu gördüğü herkesi birer birer ortadan kaldırmak.


Yorumum:

Ben bir filme bakmadan önce yorumları okurum.Ona göre bakıp bakmamaya karar veririm.Bu filmde de öyle oldu.Herkes beğenmiş ama bazı noktalarda eleştirmişler.Sinemaya gittiğimde kaç kişi olduğumuzu sayamadım demek isterdim ama herkesi saydım.Çok çok az kişiydik ve filmden çıktığımda farklı bir film izlediğimi,paramın boşa gitmediğini düşündüm.Film bana göre güzeldi.Yorumları okuduğumdan dolayı herkesin eleştirdiği sahnelere daha dikkatli baktım ve büyük beklentiye girmedim.Beklentimin az olması nedeniyle de beğenmiş olabilirim.Ama bence film güzel olduğu için beğendim.Bu arada film internette var ve oldukça orjinal bir şekilde.Belki ondan gelmemiştir kimse :) Filmde beni etkileyen bayana gelirsek bu filmde beni etkileyen kimse olmadı.

Uçurtma Avcısı

Filmin Konusu:

Afgan yazar Khaled Hosseini’nin(Halit Hüseyni) aynı adlı çok satan romanından uyarlanan “Uçurtma Avcısı-The Kite Runner”da, uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hasan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki anavatanına geri dönüşünün çarpıcı öyküsü anlatılır.

Kaliforniya’da yaşayan Amir, Afganistan’a Taliban rejiminin hakim olmasından sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hasan ile çok sağlam dostluk bağları kurmuştur. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hasan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde ona sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti ve suçluluk duygusu hiç aklından çıkmaz. Yıllar sonra Hasan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Bunun üzerine bir zamanlar ihanet ettiği çocukluk arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onun hayatını kurtarmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki Afganistan’a geri döner.


Yorumum:


Kitaptan uyarlama olduğu için kitabı alıp okuyacam.Film mi kitap mı derseniz kitap derim.Çünkü filmi zaten çok güzel.Kitabı ise müthiştir.O yüzden kesin kitabı alın.Ben alcam bir hastalığımı atlatınca.Neyse filmde beni etkileyen kadın Atossa Leoni.Acayip güzel ya :)
Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><