13 Şubat 2010 Cumartesi

Anlamlı Sözler &14

Evlendikten sonra erkek ve kadın, yazı-tura gibidir; asla yüz yüze gelmezler, ancak hep beraberdirler.

Hemant Joshi

Irak

Amerikan ordusunda subay fazlası birikince bir kısmını emekli etmek istemişler..
Erken emekliliği özendirmek için de;
" Adayların gösterecekleri iki uzuvları arası ölçülerek santimetresine 1000 dolar ödenecektir" diye bir ikramiye şekli oluşturmuşlar.. Başvurular Washington'da sıraya alınmış.
Birinci subay;
— Başımın üzerinden ayak parmaklarıma kadar ölçün, demiş.
172 santim gelmiş. Hemen 172 bin dolar ödemişler..
İkinci, biraz daha zeki, ellerini havaya kaldırmış, parmak uçlarından tabanına kadar ölçtürmüş, 250 santim gelmiş ve 250 bin dolar almış..

Üçüncü subay asık yüzlü, mutsuz bir tip..
— Nereden nereye ölçülecek?
Tereddüt etmeden;
—Penisimin ucundan testislerime kadar..
Kabul heyet başkanı, subayın durumu anlamadığını düşünmüş. Önceki iki subayı örnek vererek, her şeyi yeniden açıklamış ama asık yüzlü subayımız kararını değiştirmemiş.. Bunun üzerine
odaya askeri bir doktor çağrılmış. Doktor elinde şerit metre gelmiş;
— Pantolonunuzu indirin..!
Metrenin ucunu penisin başlangıcına özenle yerleştirmiş ölçüm yapmak için, aşağıya doğru uzanmış, hayretle;
— Aaa. Testisleriniz nerde?!!
Soğuk soğuk gülmüş subay;
— Irak’ta!..


Yıldırım Tuna'dan, bir klasiğin güncel uyarlaması..

Arkadaki Polis Napıyor?

11 Şubat 2010 Perşembe

Anlamlı Sözler &13

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım, başım göğe değerdi.

İmam-ı Azam

3 kadına araba çarpar ve ölürler. Tam cennete gireceklerken Cebrail gelir ve der ki;

— İçerisi ördek dolu; sakın ördeklere basmayın cezalandırılırsınız.

— Tamam. diyerek içeri girerler. İçerisi gerçekten ördek doludur. Ama o kadar çoklardır ki üzerine basmamak mümkün değildir.Nitekim biri basar üzerine ördeğin. Hemen Cebrail görünür ve yanında da çirkin bir erkek getirir, kadının koluna kelepçeler.

— Bundan sonra bu adamla yaşayacaksın! denir. Diğerleri;

— Yandık hiç çekilmez bu herif! Bari dikkat edelim. derler. Ama bir kaç gün sonra diğeri de basar bir ördeğin üzerine.Onun da koluna çirkin bir erkek kelepçeler Cebrail. 3.cüsü;

— Yooo! Ben kesinlikle basmamalıyım! O kadar dikkat eder ki, hiç bir ördeği çiğnemez. Bir yıl sonra Cebrail elinde yakışıklı bir erkekle görünür. Kadının koluna kelepçeler adamı. Kadın adama döner;

— Yaşasın! Ördeğe basmadım diye seni bana ödül olarak yolladılar!! Adam döner kadına ve:

— Salak kadın, ördeğe ben bastım!

Engeller

Karikatür o kadar güzel ki nasıl bakarsan bak yazacak konu buluyorsun.İlk önce bu baleden nefret ediyorum.Niye bilmem ama çok saçma geliyor bana.İkincisi Allah kilo sorunu olan çocuklara sabır versin.Çocuklara diyorum çünkü yaşıtların sürekli senle dalga geçer.Çünkü anlamazlar yanlış bir şey yaptıklarını.Dalga geçtiğim arkadaşlarımdan özür diliyorum.Affetsinler bir zahmet.

Bu açıklamalardan sonra bahsetmek istediğim konuya gelelim.Yapmak istediklerimiz ve karşımıza çıkan engeller.Neyse yazıyı uzatmıyacağım.Çünkü bahsedeceğim konuyu burda bile yazamıyorum.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Çalışmak Mı?

Okuldan yeni gelmişim.Oturmuşum bilgisayara.İstediğim her şeyi yapıyorum rahatsız edende yok.Ta ki annem kardeşimi okuldan alıp odama girip ''Derse ne zaman çalışmaya başlıyacan'' diyene kadar.Ders mi?Daha okullar açılalı 2 gün oldu.Bir an önce odadan çıkması için biraz sonra diyorum.Ama bir 10-15 dk sonra tekrar gelcek ve aynı soruyu sorcak bana.Bende hep biraz sonra diyecem ve akşam olana kadar sürcek bu diyalog.Hiç çalışma isteğim yok.Ne zaman gelcek bu istek?Dakikada ders çalışmamak için 10 bahane üretiyorum :)

Niğde/Bor

Pek yazma isteğim yok.O yüzden anlamlı sözler diye seri başlattım ve onu sürdürüyorum.Yakında filmler hakkında yazı yazarım.Zaten pek okuyan olmadığı için beni arayanın olduğunu da sanmıyorum.Neyse yazıya dönelim.Kendi memleketimi çok kısa bir şekilde açıklamak geldi.Yukardaki fotoğraf eskilerden.Şuan Bor öyle değil.Neyse Niğde/Bor hakkındaki bilgiler:


Bor, Niğde iline bağlı yaklaşık 35.000 nüfuslu bir ilçedir. Niğde'nin 14 km. güneyindeki 1100 metre rakımlı Bor Ovası'nda (ya da yaylasında) yerleşmiştir.Bor: 2007 sayımına göre koyleriyle toplam nüfûsu 59.870 olup, 35.151'i ilçe merkezinde, 24.722’si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 7, Kemerhisar bucağına bağlı 16 köyü vardır. Yüzölçümü 1354 km2 olup, nüfus yoğunluğu 39’dur. İlçe topraklarının büyük bölümü Obruk Platosu'nda yer alır. Doğu, kuzey ve güneydoğusu dağlıktır. Doğusu Aladağlar, kuzeyi ise Hasan ve Melendiz dağları ile çevrilidir. Başlıca akarsuyu Küçüköz Deresidir. Bor Ovası, Ereğli Ovası'nın devamıdır.


Cumhuriyetin kurulmasıyla 1923 yılında Niğde il statüsüne kavuşmuştur.
Osmanlı'nın çöküş dönemi ile başlayan ve çok uzun zamandır süregelen kargaşa ve belirsizlik, Milli Mücadele ile başlayan, Cumhuriyetle devam eden yeni dönemde son buldu.

Cumhuriyetle başlayan istikrar, bütün Türkiye'de olduğu gibi, Niğde'de de Bor 'da dabayındırlık, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda büyük gelişmeleri beraberinde getirdi.

Cumhuriyetin ilk zamanlarında Bor Ticari nufuzu Niğde 'den daha gelişmiş idi.
Büyük bir kasaba görüntüsünde olan Niğde Merkezi Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yapılan değerli çalışmalarla çehresini değiştirmeye başladı.
Atatürk ve O'nun kurduğu Cumhuriyeti gönülden benimseyen, her zaman ona desteğini devam ettiren yörelerin başında Niğde ve Bor gelmektedir.

Cumhuriyetin ilan edildiği gün bu mutlu günü top atışlarıyla kutlayan ilk şehir Niğde'dir.



8 Şubat 2010 Pazartesi

Anlamlı Sözler &12

Yalana ağlasa ağlasa, bir ikiyüzlüler ağlar, bir de ahmaklar...!


Tevfik Fikret

Anlamlı Sözler &11

"Kim bir Müslümanin hakkini yemin ederek alirsa, ALLAH ona cehennem atesini vacib kilar, cenneti de haram kilar."

(Hadis-i Serif, Sahih-i Müslim)

Anlamlı Sözler &10

Ecel geldi cihane, baş ağrısı bahane.

Atasözü

Anlamlı Sözler &9

Hüzün dalgası, çarptıysa bir insanın yüreğine, ya Mevlasını özlemiştir! ya da Mevlası onu… Mevlayı özleyen gönül, ya hüznü bekler! ya da hüzündedir. Bela, gam ve keder , Mevlanın sevdiklerine gösterdiği kamçıdır. Vurdukça kendine çeker...

İmam Rabbani

Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><