29 Aralık 2009 Salı

Kesin Oku

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/ blogu yazarı Koala 2010'da yeni bir dünya istiyoruz diye yazı yazmış.Anlamlı fotoğrafların ve yazıların yer aldığı güzel bir yazı olmuş.Fotoğrafların kıymetini güzel bir şekilde yansıtmış yazıya.

Yukarıya koyduğum fotonun altına ise ''Bazen onurumuz için isyan ettik'' diye yazmış.İsyan kelimesi benim hayatta açıklayamadığım kelimelerden biridir.Bloga da yorum gelmiyorken bir soru soralımda belki yorum gelir.

İsyan nedir?


8 yorum:

t_okan dedi ki...

isyan bir şeylere başkaldırmaktır. Tanım yapabilmek kolay değildir, bir şeylere karşı gelmektir ve bu karşı gelinenlerin genelde baskıcı şeyler olduğu düşünülür yani ezilen kişiler isyan eder. Ancak bugün bu kelime bazılarının elinde anlam kaybetmiştir

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

İlk önce çağrıma cevap veren ender insanlardan değil tek insan olduğun için tşk ederim.

Kesinlikle isyanın anlamı açıklanamaz.Tamam baskıcı güçlere isyan edilir ama baskıcı insanda isyan ediyor.Daha az para kazancam diye kepenk kapatıyorlar ve insanlara eziyet çektiriyorlar.Buda isyan oluyor?

Bu arada abi meslek ne?

MizahiGeveze dedi ki...

Hakkettiğini elinden zorla alıp "zaten haketmiyorlardı" lafınıda arkadan yapıştırılması sonucu verilen tepkidir.Demokrasi,toprak hatta ve hatta küçük çocuk için bir oyuncak bile olabilir. isyan sebebi.Haksız yapılan isyana ise "terör" denir.

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

İsyan ve teröre örnek versene.Bilindik olmazsa sevinirim.

MizahiGeveze dedi ki...

Kendi toprağını savunuyorsan ,kendi topraklarının sınırı içinde yaptığın herşey isyandır.

Kendi toprağının dışında tanımadığın,suçu günahı olmayan insanlara verilen zarar terördür.

Her gün bu ikisine yeni örnekler ekleniyor zaten.

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Teröre katılıyorum da şimdi 1960'da yapılan ihtilalle(bana göre darbe) isyan mı oluyor?

MizahiGeveze dedi ki...

Darbe veya herhangi bişey , Bu ülkenin tek gerçeği Atatürk'tür. Ve onun ideolojisi uğruna darbede olur herşey olur. Öncelikle bilimle yenersin. Baktın cahillik bilimden güzel laftan anlamıyor ,darbeden başka elden bişey gelmez.Vatan parça parça satılırken , isyan veya darbeden başka çare yoktur.

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Tamam ne demek istediğini anladım.Peki idam edilen kişiler hakkındaki yorumun?

Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><