8 Ağustos 2010 Pazar

İran 68-96 Sırbistan / Türkiye 87-65 Yeni Zelanda



- İlk önce bunu bilgilendirerek başlıyalım.İhsan Bayülken'in benim diyeceğim her şeyi maçta demiş olmasından dolayı ve turnuvadaki takımların oyuncularını pek iyi bilmediğimden dolayı Adidas İstanbul Cup'un ilk günündeki maçların değerlendirmesini yapmadım.Gelen bir mail üzerine ufak bir değerlendirme yapacağım.

-
Dün Sırbistan turnuvanın ilk maçında savaşan çocukları 76-71 yendi.İran ise bizden 40 sayı fark yemişti.

- Maçtan önce herkes Sırbistan'ın maçı çok rahat bir şekilde kazanmasını bekliyordu ve öylede oldu.Maçı Sırbistan 96-68 kazandı.

- İran için ölçü ne bizle yaptıkları maçtı ne de Sırplarla yaptıkları maçtı.İran takımı için ölçü olan maç Yeni Zelanda maçıdır.Zaten gruplarda bir Tunus var yenebilcekleri.Bizle ve Sırplarla yaptıkları maçlar onlar için tecrübe olarak geri dönüyor.


-
Savaşan çocukları 87-65 yendik.Yeni Zelanda bizim seviyemize uygun takım değil ama takımları bozan bir yapıya sahip.O yüzden İran maçına göre Yeni Zelanda daha güçlü bir takımdı.

- 2 maçta da farklı beşlerle başladık.Koç takıma göre ilk 5'le başlıyabilirim sinyalleri vermeye başladı.

- Koç Ersan’ı en zayıf rotasyonumuz olan 3 numarada değerlendiriyor ve Ersan sahadayken 4-5 numaralarla birlikte oynadığımızdan ribaundları genellikle kaptırmıyoruz.Hido ile Ersan bu rotasyonda dakikaları paylaşıyorlar ancak kritik maç sonlarında iki oyuncumuzun da sahada olmasının tercih edileceği düşünüldüğünde Ersan’ı ve takımı Ersan’ın 4 numarada oynamasına ısındırmamız gerekli diye düşünüyorum.

- Kirk Penney'i Ömer Onan fena bitirmiş.Maçı 13 sayı tamamlamış Penney.

- 2009 BBL finallerinde Fenerbahçe Ülker serisinde doping yaptığı için 1 yıl ceza alan Kerem Gönlüm dün akşam oynanan Yeni Zelanda maçında forma giyerek 1 yıllık hasretine son verdi.

- Dünkü maçtan millilerimizden üzücü bir haber geldi.Engin Atsür maçın 3. çeyreğinde sakatlanmıştı ve sakatlığı çok ciddiymiş.Aşil tendonunun koptuğu ve 4 ile 6 ay arası sahalardan uzak kalacağı açıklandı.Evren umudum sensin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

Yorumda Bırak



><